Sierpleister

Wat is sierpleister of schuurwerk?

Schuurwerk, ook wel schuurpleister of structuurpleister, is een wandafwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging bepaald dan ook het uiterlijk. Hiermee is het mogelijk om een unieke wand te creëren omdat elke stukadoor een eigen handschrift of stijl tot uiting hierin kan brengen.

Eigenschappen en uitstraling

Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal opdroogt en dus niet meer overgeschilderd hoeft te worden . Desgewenst kan het worden geschilderd in iedere kleur. Voor plafonds en wanden is schuurwerk heel geschikt vanwege de rustieke uitstraling. Schuurwerk heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven, daarom is deze afwerking ook geschikt voor natte ruimten, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Voordelen Schuurwerk

  • Unieke stijl
  • Schuurwerk droogt egaal op en hoeft niet meer overgeschilderd te worden.
  • Rustieke uitstraling.
  • Ook geschikt voor natte ruimten

Leverbaar

Sierpleister zijn o.a. spachtelputz, rustiekpleister, granol is een kunstharsgebonden product, met een zeer fraaie, korrelige structuur. Er is keuze uit de korrelgroottes 0,8 mm 1 mm 1½ mm 2 mm 3 mm. De geurarme, oplosmiddelvrije sierpleisters zijn leverbaar in iedere gewenste kleur. Hedendaagse sierpleisters zijn hard, stootvast en zijn bovendien door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen geen verfbeurt noodzakelijk maken.

Reiniging

Sierpleister is na 48 uur pas volledig uitgehard, dus voorzichtigheid na het aanbrengen is geboden. Sierpleister is overschilderbaar en schoon te maken met alle soorten schoonmaak/ reinigingsmiddelen.

Stukadoorcentrale Noord-Nederland de pleisterplaats van stukadoors!

VRAAG EEN OFFERTE AAN