Restauratie

Zoals het was

Beschadigingen aan reeds bestaand (historisch) stukadoorswerk kunnen door ons worden gerestaureerd. Het maken van exacte kopieën van lijstwerk, ornamenten en togen is een specialiteit van Alfastuc .

Stucwerk restaureren of kopiëren

Bij stucwerk restauratie is er de keuze om zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal te behouden of een exacte kopie van het origineel met modern stucmateriaal te maken .

Bij de eerste optie is kleurverschil zo goed als onvermijdelijk hetgeen betekent dat van het bestaande historische stucdelen, stuclijsten en het nieuwe stucwerk moet worden gesaust.

De optie het originele stucwerk te kopiëren brengt (behalve kleurverschillen) als extra voordeel met zich mee dat door gebruik van moderne, flexibele mortels het eindresultaat sterker is met oa minder kans op scheurvorming.

De restauratiestukadoor is dé vakman die kan bepalen op welke manier plafonds onderhouden, gerestaureerd of gereconstrueerd kunnen worden waarbij behoud voorop staat. De restauratiestukadoor heeft de kennis van de verschillende technieken en materialen die in vroegere tijden werden gebruikt en hoe hij hierop moet aansluiten bij restauraties.

Ook bezit hij voldoende stijlenkennis van geornamenteerde stucwerk om het stucwerk in zijn oorspronkelijke gedaante in de tijd te kunnen plaatsen. De verstoringen en soms vele afwerklagen geven iets prijs van de woelige tijden die het stucplafond heeft doorgemaakt.

Stukadoorcentrale Noord-Nederland de pleisterplaats van stukadoors!

VRAAG EEN OFFERTE AAN